Výroba domácích klobás
Proč si dělat domácí klobásy? Může se zdát, že je to mnoho povyku pro nic. Mě osobně k tomu asi vedou kořeny, protože můj pradědeček měl řeznictví.
Bohužel mi po něm nezůstaly žádné recepty, takže si to musím nastudovat a vyzkoušet sám.
Nejsem řezník, takže v mém postupu můžete najít spoustu chyb, ale klobásy mi chutnají a konečně na 100% vím, jaké je skutečné složení.
Namleté vepřové (já jsem použil vepřovou plec), hovězí (loupaná plec) smícháme s bylinkami, solí, pepřem, česnekem. Poté přidáme dvě lžíce drceného ledu a vymícháme do hladké směsi....
Střívka namočím do vody se šťávou z jednoho citronu a dvěma lžícemi soli (dezinfekce od bakterií).
Vypraná střívka natáhnu na narážečku a pomalu plním připravenou směsí...
...po naplnění celého střívka zauzluji.
Klobásky můžu vyudit, povařit v osolené vodě, nebo grilovat...